Senses yoga

Hos Senses har vi flere forskellige yoga stilarter – fra de blide og restorative til de intense og dynamiske. Nedenfor kan du læse om vores faste klasser. Vi lægger ofte andre events på holdplanen for at tilbyde endnu mere variation for dig som medlem. Senses holdplan varierer og er fastlagt for to uger ad gangen, så hold øje med det aktuelle udbud af yogaklasser.

Hatha

På hatha yogaklassen undervises i hatha yoga asanas (stillinger), som udføres med opmærksomhed på kroppen, sindet og åndedrættet.

Hatha betyder bl.a forceful. Oversat kan det betyde, at Hatha yoga er kraftfulde teknikker, der transformerer krop og sind. Når en Asana holdes aktivt og statisk i længere tid, aktiveres både store og små muskelgrupper og samtidigt strækkes andre. Kroppen bliver stærkere og smidigere med større bevægelsesmuligheder. Med opmærksomhed på din verjtrækning øges kroppens iltoptagelse og udholdenhed.

I et roligt tempo, hvor alle kan følge med, vil der være mulighed for at lege,- og prøve kræfter med de mere udfordrende og avancerede yoga asanas.

Hatha yoga er for dig, der vil gå i dybden med din praksis og nørde teknikker, og for dig der er nybegynder, og som ønsker at opbygge både styrke og smidighed i kroppen og lære teknikker, der danner fundament for en sikker yogapraksis.

Restorativ

Restorativ yoga er den absolut roligste og blideste yogaform.

Kroppen hviler støttet af yogapøller og tæpper i liggende yogastillinger i 5-20 min. Nervesystemet falder til ro og kroppen finder dyb hvile og restitution.

Restorativ yoga har en gavnlig virkning på bl.a. stress, søvnløshed, angst og depression, og virker balancerende for krop og sind i en travl hverdag.

Yin

Yin yoga er blide, rolige og dybe stræk af kroppen i siddende og liggende stillinger. Stillingerne smidiggør og afspænder hofteområdet, ryg, skuldre og nakke. Kroppen er stille i stillingen i 3-5 min. Opmærksomheden vender indad på kroppen og åndedrættet. Fokus er på at slippe den muskulære aktivitet og spændinger, og på at holde kroppen i ro. Strækket smidiggør kroppens bindevæv og stimulerer meridianbanerne, fordøjelsen og de indre organer og øger gennemstrømning af energi i kroppen.

Yin yoga er afstressende og en dejlig måde at finde ro og indre balance. Er du løber og/eller sportsudøver er yin yoga en effektiv måde at opnå mere mobilitet og smidighed.

Urban yoga

Urban yoga fokuserer særligt på områder, hvor der er begrænset mobilitet, stivhed, ømhed og spændinger. Vi giver krop og åndedræt opmærksomhed, med det formål at skabe øget flow af energi i kroppens muskler og væv. Undervisningen har fokus på smidigheden i hofterne og bagsiden af benene, og der igennem aflaste og løsne spændinger i lænden og ryg. Hele ryggen arbejdes skånsomt igennem med styrkende og smidiggørende øvelser.

Urban zen

Urban zen er for alle, der har brug for kærlig selvomsorg, mental klarhed og indre ro. I en verden med ydre stimuli, pligter og stress, er det nødvendigt med et fristed hvor vi for en stund kan finde indre ro. Klassen byder på hvile i restorative yogastillinger. Let aromaterapi, åndedrætsøvelser og mindfulness. Kom i behageligt tøj og med et åbent sind.

Gravid yoga

Senses gravid yoga er særligt tilrettelagte forløb over et antal uger for gravide i 2. trimester og 3. trimester.

At lave gravid yoga er noget af det bedste, du kan gøre for dig selv og din voksende baby. Alt imens din krop forandrer sig, og din baby vokser, kan du på forløbet opbygge en stærk og smidig krop, som hjælper dig godt igennem graviditeten, og som gør dig både fysisk og mentalt klar til fødslen.

På forløbet lærer du åndedrætsteknikker, og får praktiske redskaber til at finde ro i kroppen og sindet. Teknikker som også er brugbare mellem veer og under fødslen. Du vil lære gode hvilestillinger og få alternativer til de stillinger som kan være udfordrende for din gravide krop ( f.eks i bækkenet, håndled, ryggen m.m).

Du kan derfor deltage på forløbet, selvom du har udfordringer i din graviditet, og selvom du aldrig har lavet yoga før. Gravid yoga er for dig, som har brug for at styrke og bevæge kroppen i løbet af graviditeten, og som har brug for et trygt og afslappet åndehul i en dagligdag fuld af forandring.

Power yoga

En Astanga-inspireret yogaklasse, hvor du kommer til at bruge din styrke og balance og får pulsen op.

Vi bruger Ujjayi-åndedrættet til at binde stillingerne sammen i et flow. 

På klassen tages der udgangspunkt i stillingerne i Astangayogaens første serie, men med alternativer og modifikationer, så alle kan være med.

Vi udfører stillingerne med opmærksomhed på kroppen og åndedrættet i et roligt og fordybende tempo.

Hvem kan deltage? Er du ny til yoga, anbefaler vi, at du begynder med HATHA YOGA eller URBAN YOGA

Kundalini yoga

Kundalini yoga kaldes også bevidsthedens yoga. Der undervises i yogaøvelser, meditation, mantraer og åndedrætsteknikker med det formål at komme ned i kroppen, øge bevidsthed og åbne op for energi.

Der undervises i fastlagte sæt af øvelser (kriya). Hvert sæt har et specifikt formål. Der findes over 5000 kriyas, som alle er skabt af Yogi Bhajan.

Senses reformer

Effektiv træning af styrke, smidighed og udholdenhed på reformeren, opfundet af Joseph Pilates.

læs mere

Senses hot yoga

I Senses tilbyder vi flere forskellige former for yogaklasser i varmen, bl.a. Hot yoga: Yin og Hot yoga: Flow.

læs mere

Senses sauna

Nyd en afslappende time i Senses infrarøde sauna med rolig musik og et element af aromaterapi.

læs mere

Senses pilates

På en pilatesklasse arbejder du med både store og små muskelgrupper og lærer at bruge kroppen effektivt.

læs mere

Senses Vesterbro

Sommerstedgade 5-7
1718 København V

Telefon:4844 7000
E-mail: reception@senses.dk

Senses Frederiksberg

Finsensvej 37F, 1. sal
2000 Frederiksberg

E-mail: 2000@senses.dk

Senses Brønshøj

Frederikssundsvej 340, 1. sal
2700 Brønshøj

E-mail: 2700@senses.dk

Senses Bagsværd

Bagsværdal 13, 1. sal
2880 Bagsværd

E-mail: 2880@senses.dk

Find os

Senses har fire centre på Vesterbro, Frederiksberg, i Brønshøj og Bagsværd - find os på kortet. Administrationen holder til  i studiet på Vesterbro og kan kontaktes på telefon eller mail.

Senses Vesterbro

Sommerstedgade 5-7
1718 København V

Telefon: 4844 7000
E-mail: reception@senses.dk

CVR: 34465576

Receptionens åbningstider varierer alt efter holdplanen - se de normale tider i FAQ'en. Telefonen besvares i receptionens åbningstid. Henvendelse om dit medlemsskab på mail sendes også til reception@senses.dk.

Senses Frederiksberg

Finsensvej 37F, 1. sal
2000 Frederiksberg

E-mail: 2000@senses.dk

Senses Brønshøj

Frederikssundsvej 340, 1.sal
2700 Brønshøj

E-mail: 2700@senses.dk

Senses Bagsværd

Bagsværddal 13, 1.sal
2880 Brønshøj

E-mail: 2880@senses.dk