Senses hot yoga

I Senses tilbyder vi hver dag flere forskellige former for hot yoga. Her kan du læse om de forskellige klasser, vi normalt tilbyder. Vores holdplan fastlægges for to uger ad gangen, så se det aktuelle udbud af hot yoga klasser i holdplanen.

Vigtig info om deltagelse på hot yoga-klasser

Medbring din egen yogamåtte og to håndklæder. Det bliver varmt, og du får brug for et ekstra håndklæde til måtten. Drik rigeligt med vand i løbet af dagen før en Hot Yoga klasse.

Af hensyn til din sikkerhed beder vi dig læse vores guide til at komme godt i gang hos Senses og guidelines for hot yoga grundigt igennem. Sådan får du den bedste oplevelse og mest muligt ud af træningen.

Hot yoga

Hot yoga er rolig og intens træning i 37-39 grader. Yogastillingerne guides i et roligt tempo med tid til at mærke og arbejde med kroppen. På den måde lærer du, hvordan du udfører stillingen korrekt og sikkert for din krop.

Når du bliver i en yogastilling i 5-10 åndedræt, får du kontakt til muskler, du ikke anede, du havde. Intensiteten øges, og du bliver udfordret på din fysiske og mentale udholdenhed. Kroppen drypsveder, og du træner din koncentration, koordination, balance, og åndedrætsbevidsthed.

Når energien begynder at flyde frit i kroppen føles den stilling, som før var intens, nu anderledes behagelig og som en skøn pause. Dit primære fokus, når du praktiserer yoga, er relationen til dig selv og din krop. Med kropsbevidsthed og fokus på at mærke efter, træner du hensigtsmæssigt og optimalt.

Hot yoga er som begynder et godt sted at begynde. Der er nemlig tid til at få den grundlæggende forståelse for stillingerne på plads. Den mere erfarne yogi vil også blive udfordret.

Hot yoga: Flow

Hot yoga: Flow er dynamisk bevægelse og intens træning i 37-39 grader. Yogastillingerne guides i et tempo som følger åndedrættet på ind og udånding i et kreativt flow, der forbinder de forskellige stillingerne “som perler på en snor”.

I stillingerne træner du din koordination, balance, koncentration og åndedrætsbevidsthed. Pulsen kommer op. Du sveder og trækker vejret dybere. Du bliver udfordret på din udholdenhed både fysisk og mentalt. Men husk yoga er ikke en konkurrence; du kan når som helst tage et hvil på yogamåtten.

Er det din første gang til yoga, anbefaler vi, at du begynder med Hot yoga i stedet for Hot yoga: Flow.

Hot yoga: Yin

Hot yoga: Yin er rolige og fordybende stræk af kroppen i 35-37 grader. Yin yogastillingerne smidiggør og afspænder hofteområde, ryg, skuldre og nakke. Du udfører primært siddende og liggende stillinger. Kroppen er stille i stillingen i 3-5 min. Opmærksomheden vendes indad på åndedrættet, mod indre ro og på at slippe kroppens spændinger og den muskulære aktivitet.

De forskellige stræk smidiggør kroppens bindevæv, stimulerer meridianbanerne, fordøjelsen, de indre organer og øger gennemstrømningen af energi i kroppen. Det opvarmede lokale hjælper kroppen til hurtigere at slippe spændinger, slappe af og finde hvile i krop og sind.

Hot yoga: Yin er afstressende og en dejlig måde at finde ro og indre balance. Er du løber og/eller sportsudøver er yin yoga en effektiv måde at opnå mere mobilitet og smidighed.

Hot yoga: Yang/yin

Hot yoga: Yang/yin er en kombination af yang og yin yoga.

Yang yoga er aktiv og intens. De aktive stående stillinger opbygger styrke, stamina og smidighed. Pulsen kommer op, kroppen bliver varm, du får sved på panden og trækker vejret dybere.

Yin Yoga er rolig, og du hviler i stillingerne. De passive liggende og siddende stillinger strækker bindevævet, beroliger nervesystemet og sindet falder til ro. Opmærksomheden vendes indad til afsluttende meditation.

Efter Hot yoga: Yang/yin vil du nyde effekten i form af øget velvære, vitalitet og ro.

Hot yoga: Fusion

Hot yoga: Fusion er en fusion mellem klassisk hot yoga og hot yoga flow. De klassiske hot yoga stillinger er statiske, aktive og intense. Indimellem sættes tempoet op i et flow mellem dynamiske bevægelser og åndedrættet. Du får sved på panden og pulsen kommer op, og du vil blive udfordret på din udholdenhed, koordination, koncentration og åndedrætsbevidsthed.

Efter Hot yoga: Fusion vil du nyde effekten i form af mental klarhed, øget velvære og energi.

Generelt om hot yoga

Hot yoga er yoga praktiseret i varme. Når kroppen arbejder i varme, bliver træningen mere intens. Varmen mindske spændinger og hjælper musklerne til at blive mere afspændte, så du kan gå dybere i stillingerne. Du kommer til at arbejde fokuseret med dit åndedræt, og alle sanser bliver skærpede. Der er mange fordele ved hot yoga:

  • Du får intens og effektiv træning
  • Du bliver hurtigt smidig og stærk
  • Du sveder mere i varmen og udskiller affaldsstoffer, mens du træner
  • Du øger forbrænding og din hud bliver pænere
  • Du træner dit fokus og udvikler mentalt overskud

I Senses’ hot yoga-sal er temperaturen 37 – 39 grader. Det svarer til din kropstemperatur og betyder, at kroppen genkender varmen og hurtigt tilpasser sig. Du kan forvente at bruge de første par klasser på at vænne dig til varmen.

Senses reformer

Effektiv træning af styrke, smidighed og udholdenhed på reformeren, opfundet af Joseph Pilates.

læs mere

Senses hot yoga

I Senses tilbyder vi flere forskellige former for yogaklasser i varmen, bl.a. Hot yoga: Yin og Hot yoga: Flow.

læs mere

Senses sauna

Nyd en afslappende time i Senses infrarøde sauna med rolig musik og et element af aromaterapi.

læs mere

Senses pilates

På en pilatesklasse arbejder du med både store og små muskelgrupper og lærer at bruge kroppen effektivt.

læs mere

Senses Vesterbro

Sommerstedgade 5-7
1718 København V

Telefon:4844 7000
E-mail: reception@senses.dk

Senses Frederiksberg

Finsensvej 37F, 1. sal
2000 Frederiksberg

E-mail: 2000@senses.dk

Senses Brønshøj

Frederikssundsvej 340, 1. sal
2700 Brønshøj

E-mail: 2700@senses.dk

Senses Bagsværd

Bagsværdal 13, 1. sal
2880 Bagsværd

E-mail: 2880@senses.dk

Find os

Senses har fire centre på Vesterbro, Frederiksberg, i Brønshøj og Bagsværd - find os på kortet. Administrationen holder til  i studiet på Vesterbro og kan kontaktes på telefon eller mail.

Senses Vesterbro

Sommerstedgade 5-7
1718 København V

Telefon: 4844 7000
E-mail: reception@senses.dk

CVR: 34465576

Receptionens åbningstider varierer alt efter holdplanen - se de normale tider i FAQ'en. Telefonen besvares i receptionens åbningstid. Henvendelse om dit medlemsskab på mail sendes også til reception@senses.dk.

Senses Frederiksberg

Finsensvej 37F, 1. sal
2000 Frederiksberg

E-mail: 2000@senses.dk

Senses Brønshøj

Frederikssundsvej 340, 1.sal
2700 Brønshøj

E-mail: 2700@senses.dk

Senses Bagsværd

Bagsværddal 13, 1.sal
2880 Brønshøj

E-mail: 2880@senses.dk