Senses Hot Yoga

I Senses tilbyder vi hver dag flere forskellige former for Hot Yoga. Her kan du læse om de forskellige klasser, vi normalt tilbyder. Vores holdplan fastlægges for to uger ad gangen, så se det aktuelle udbud af Hot Yoga-klasser i holdplanen.

Vigtig info om deltagelse på HOT YOGA og LUN YOGA

Medbring din egen yogamåtte og to håndklæder. Det bliver varmt, og du får brug for et ekstra håndklæde til måtten. Drik rigeligt med vand i løbet af dagen før din klasse.

Af hensyn til din sikkerhed beder vi dig læse vores guide til at komme godt i gang hos Senses og guidelines for hot yoga grundigt igennem. Sådan får du den bedste oplevelse og mest muligt ud af træningen.

 

HOT YOGA

HOT YOGA er rolig men intens yoga i 37-39 graders varme. Yogastillingerne guides i et roligt tempo med tid til at mærke og arbejde med kroppen, så du lærer, hvordan stillingerne udføres korrekt og sikkert.

Vi bliver i yogastillingerne i flere åndedræt ad gangen, så du bliver udfordret på din fysiske og mentale udholdenhed.

Kroppen drypsveder, og du træner din koncentration, koordination, balance, og åndedrætsbevidsthed. På klassen arbejder vi hele kroppen igennem og slutter med en meditativ afspænding.

Hvem kan deltage? HOT YOGA er et godt sted at starte, hvis du er ny i den varme sal. Der er tid til at få den grundlæggende forståelse for stillingerne på plads. Den mere erfarne yogi vil også blive udfordret. Hvis du er gravid, fraråder vi dig at træne i den varme sal.

 

HOT YOGA: FLOW

HOT YOGA: FLOW er dynamisk og intens bevægelse i 37-39 grader. Yogastillingerne guides i et tempo, som følger åndedrættet i et kreativt flow med glidende overgange mellem hver stilling. På klassen arbejder du med koordination, balance, koncentration og åndedrætsbevidsthed.

Du kommer til at svede, pulsen kommer op, og du trækker vejret dybere. Du bliver udfordret på din udholdenhed både fysisk og mentalt, men du kan når som helst tage et hvil på yogamåtten.

Hvem kan deltage? Er det din første gang til yoga i den varme sal, anbefaler vi, at du begynder med: HOT YOGA. Hvis du er gravid, fraråder vi dig at træne i den varme sal.

 

HOT YOGA: SENSES

HOT YOGA: SENSES er Hatha yoga i en fast rækkefølge af stillinger, i den 37-39 grader varme sal.
Yogastillingerne udføres i et tempo med tid til at fordybe sig i stillingen, og mærke kroppen og åndedrættet. Sveden pibler fra huden, dine sanser og opmærksomhed skærpes.

HOT YOGA: SENSES er intens træning for dig, som ønsker at opbygge din krops styrke, smidighed og balance.
Det er en fordel at træne HOT YOGA regelmæssigt, og at tage den lidt med ro hvis du er ny eller har haft en længere pause.
Når du kender HOT YOGA sekvensen kan du slippe den mentale aktivitet og din bevægelser opleves mere meditativt.

Hvem kan deltage? Alle kan deltage. Hvis du er gravid, fraråder vi dig at træne i den varme sal.

 

HOT YOGA: YIN

HOT YOGA: YIN er rolige og fordybende stræk af kroppen i 37-39 graders varme. Yin-yogastillingerne smidiggør og afspænder hofteområde, ryg, skuldre og nakke. Du udfører primært siddende og liggende stillinger, og hver stilling holdes i 1-3 min.

I YIN YOGA kan du vende opmærksomheden mod åndedrættet, mod indre ro og mod at slippe kroppens spændinger og den muskulære aktivitet. De forskellige stræk smidiggør kroppens bindevæv, stimulerer meridianbanerne, fordøjelsen, de indre organer og øger gennemstrømning af energi i kroppen. Det opvarmede lokale hjælper kroppen til hurtigere at slippe spændinger, slappe af og finde hvile i krop og sind.

Hvem kan deltage? Alle kan deltage. Hvis du er gravid, fraråder vi dig at træne i den varme sal.

 

HOT YOGA: YANG/YIN

HOT YOGA: YANG/YIN er en kombination af yang yoga, der er aktiv og intens og yin yoga, der er rolig og fokuserer på lange stræk.

Via de aktive, stående yang-stillinger opbygger du styrke, stamina og smidighed. Og via den rolige yin yoga strækker du kroppens bindevæv, beroliger nervesystemet og lader dit sind falde til ro. Opmærksomheden vendes indad til afsluttende meditation.

Hvem kan deltage? Er det din første gang til yoga i den varme sal, anbefaler vi, at du begynder med: HOT YOGA. Hvis du er gravid, fraråder vi dig at træne i den varme sal.

 

HOT YOGA: GENTLE

HOT YOGA: GENTLE er en blid klasse med tid til ro og fordybelse, i den 37-39 grader varme sal.
Varmen hjælper kroppen til hurtigere at slippe spændinger, slappe af og finde hvile i krop og sind.

Stillingerne er primært siddende og liggende og med blide stræk af kroppen. Indimellem bevæges kroppen i langsomme flows og med rotationer i kroppens led, som øger energigennemstrømning og følelsen af velvære i kroppen.

Hvem kan deltage? Alle kan deltage. Hvis du er gravid, fraråder vi dig at træne i den varme sal.

 

URBAN HOT YOGA

URBAN HOT YOGA er rolig opbyggende yoga i 37-39 graders varme. Yogastillingerne guides i et tempo med tid til at mærke og arbejde med kroppen, så du lærer, hvordan stillingerne udføres korrekt og sikkert.

URBAN HOT YOGA opbygger kroppen, så du bliver bliver stærkere og smidigere. Nye nervebaner dannes, og du forbedrer din balance og din kropsfornemmelse. Din krop lærer hvordan, en god kropsholdning føles, når du sidder, står og går.

Har du været længe væk fra yoga, eller er du begynder, er URBAN HOT YOGA en rolig, grundig og effektiv måde at komme igang.

Hvem kan deltage? URBAN HOT YOGA er et godt sted at starte, hvis du er ny i den varme sal. Hvis du er gravid, fraråder vi dig at træne i den varme sal.

Generelt om HOT YOGA

HOT YOGA er yoga praktiseret i varme. Når kroppen arbejder i varme, bliver træningen mere intens. Varmen reducerer spændinger og hjælper musklerne til at blive mere afspændte, så du kan gå dybere i stillingerne. Du kommer til at arbejde fokuseret med dit åndedræt, og alle sanser bliver skærpede. Der er mange fordele ved HOT YOGA:

  • Du får intens og effektiv træning
  • Du bliver hurtigt smidig og stærk
  • Du sveder mere i varmen og udskiller affaldsstoffer, mens du træner
  • Du øger forbrænding og din hud bliver klarere
  • Du træner dit fokus og udvikler mentalt overskud

I Senses’ HOT YOGA-sal er temperaturen 37-39 grader. Det svarer til din kropstemperatur og betyder, at kroppen genkender varmen og hurtigt tilpasser sig. Du kan forvente at bruge de første par klasser på at vænne dig til varmen.

 

Find os

Senses har studier på Finsensvej på Frederiksberg, Ryesgade på Nørrebro og Sommerstedgade på Vesterbro.