Senses Yoga

Hos Senses har vi flere forskellige yogastilarter – fra de blide og restorative til de intense og dynamiske. Nedenfor kan du læse om vores faste klasser. Vi lægger ofte andre events på holdplanen for at tilbyde endnu mere variation for dig som medlem. Senses holdplan varierer og er fastlagt for to uger ad gangen, så hold øje med det aktuelle udbud af yogaklasser.

HATHA YOGA

HATHA YOGA er klassiske yogastillinger og pranayama (åndedrætsteknikker). Stillingerne udføres med opmærksomhed på kroppen og åndedrættet i et roligt tempo, hvor alle kan følge med.

I HATHA YOGA holdes stillingerne i flere vejrtrækninger ad gangen, og du får sved på panden og aktiverer kroppens store og små muskelgrupper.

Kroppen bliver stærkere og smidigere med større bevægelsesmuligheder. Og din iltoptagelse øges via åndedrætsbevidsthed.

HATHA YOGA er for dig, som ønsker at opbygge kroppens styrke og smidighed og lære teknikker, der danner fundament for en sikker yogapraksis.

Hvem kan deltage? Klassen er for alle. Fortæl din underviser, hvis du er gravid.

RESTORATIV YOGA

RESTORATIV YOGA er en meget rolig yogaform, hvor kroppen støttes af puder og tæpper, så du kan slappe fuldstændigt af. Vi ligger i de passive stillinger i lang tid af gangen og vender opmærksomheden indad.

Klassens fokus er at afspænde krop og sind, så hele kroppen og nervesystemet falder til ro og slipper stress og spændinger. Kroppen slipper sit alarmberedskab og aktiverer det afslappende nervesystem, så du kan finde ro og hvile.

På klassen får du mulighed for at vende energien helt ind i dig selv og tage en meditativ pause fra en travl hverdag.

Hvem kan deltage? Klassen er velegnet til alle  – også gravide.  

 

YIN YOGA

YIN YOGA er en meditativ, blid og dybdegående yogaform med fokus på åndedrættet. Tempoet er roligt og stillingerne udføres primært siddende og liggende med yogaprops som klodser og puder.

Du holder stillingerne i 3-5 minutter ad gangen, så kroppen får tid til at slippe spændinger og give efter. Intentionen er at komme dybt ned i vores fysiske krop for at smidiggøre bindevævet. Når vi kommer dybt ned i kroppen, påvirker det vores mentale tilstand – sindet får en dejlig pause fra dagligdag og stress.

Sørg for at have ordentligt tøj på, så din krop kan holdes varm.

Hvem kan deltage? Klassen er for alle. Fortæl din underviser, hvis du er gravid.

URBAN YOGA

URBAN YOGA er til dig, der bor i byen, har en travl hverdag og en krop, der ofte sidder eller står uden så mange bevægelser.

Måske mærker du spændinger i skuldre, nakke og ryg eller omkring hofterne? Det er særligt disse områder, vi har fokus på i URBAN YOGA.

I et roligt tempo opbygger URBAN YOGA kroppen igen, så du bliver bliver stærkere og smidigere. Nye nervebaner dannes, og du forbedrer din balance og din kropsfornemmelse. Din krop lærer hvordan, en god kropsholdning føles, når du sidder, står og går.

Har du været længe væk fra yoga pga. sygdom, graviditet eller skader, er URBAN YOGA en rolig, grundig og effektiv måde at komme igang igen.

Hvem kan deltage? Klassen er for alle. Fortæl din underviser, hvis du er gravid.

URBAN ZEN

URBAN ZEN er til alle, der har brug for kærlig selvomsorg, mental klarhed og indre ro. I en verden med ydre stimuli, pligter og stress, er det nødvendigt med et fristed, hvor vi for en stund kan finde indre ro. Klassen byder på genopbyggende, restorative yogastillinger, let aromaterapi, åndedrætsbevidsthed og meditation. 

Via de rolige stillinger og øvelser finder kroppen ro, så nervesystemet balanceres og du kan slippe spændinger og stress og vende energien helt ind i dig selv.

Hvem kan deltage? Klassen er velegnet til alle  – også gravide. 

VINYASA FLOW YOGA

VINYASA FLOW YOGA er dynamisk og intens bevægelse. Yogastillingerne guides i takt med åndedrættet i et kreativt flow. Du glider fra stilling til stilling og bliver udfordret på både styrke, balance og koordination, ligesom du træner din koncentration og åndedrætsbevidsthed.

Klassen afrundes med stillinger, der køler kroppen ned og afsluttes med en guidet afspænding.

Hvem kan deltage? Er du ny til yoga, anbefaler vi, at du begynder med HATHA YOGA eller URBAN YOGA. Fortæl din underviser, hvis du er gravid.

Find os

Senses har studier på Finsensvej på Frederiksberg, Ryesgade på Nørrebro og Sommerstedgade på Vesterbro.